Cauze sensibilitate dentara

Cauze sensibilitate dentara

Cauze sensibilitate dentara

Cauze sensibilitate dentara

Ce cauzează sensibilitatea dentară?

Hipersensibilitatea dentinară, sau sensibilitatea dinților, este o problemă dentară frecventă. Este o condiție care se poate dezvolta în timp, ca urmare a unor probleme obișnuite, cum ar fi gingiile care se retrag și deteriorarea smalțului. Cele mai multe dintre persoanele care suferă de sensibilitate dentară au vârste cuprinse între 20 și 50 de ani. Sensibilitatea dentară poate începe atunci când partea internă mai moale a dintelui numită "dentină" devine expusă. Dentina se află sub smalț și gingii. 

Mii de canale microscopice trec prin dentină spre centrul dintelui. Odată ce dentina este expusă, factori declanșatori externi (cum ar fi o băutură rece) pot stimula nervii din interiorul dintelui, rezultând o durere de scurtă durată caracteristică sensibilității dentare.

Cauze sensibilitate dentara

Doar un medic dentist poate confirma dacă ai hipersensibilitate dentină. Dacă te confrunți cu probleme dentare, consultă întotdeauna medicul dentist pentru sfaturi. Dacă ai hipersensibilitate dentinară, poți ajuta la  minimizarea expunerii ulterioare a dentinei, îngrijirea dinților sensibili și ameliorarea simptomelor dureroase prin efectuarea unor modificări simple ale rutinei de îngrijire orală și ale obiceiurilor alimentare.

În această secțiune analizăm unele dintre principalele cauze ale sensibilității.

Sensibilitatea care se poate experimenta în timpul și după tratamentele profesionale de albire a dinților este diferită de hipersensibilitatea dentinară.

Vezi Produc tratamentele de albire sensibilitate dentară? pentru mai multe informații.

DESPRE SENSIBILITATE