Profilul tău Sensodyne

Sumar Simptome

Pe baza a ceea ce ai răspuns în Testul Sensodyne, iată corespondența dintre răspunsurile tale și simptomele sensibilității dentare:

  • Disconfort la consumul unor la alimente sau băuturi fierbinți
  • Disconfort la consumul unor alimente sau băuturi reci
  • Disconfort la consumul unor anumite tipuri de alimente
  • Disconfort la consumul unor anumite tipuri de băuturi
  • Disconfort la aer rece
  • Disconfort la periajul dentar

Obiceiuri de îngrijire orală

Iată cum răspunsurile tale din Testul Online corespund cu factorii care în timp pot sta la baza cauzelor sensibilității dentare:

  • Periaj dentar de mai mult de 3 ori pe zi
  • Periaj dentar după consumul de alimente/ băuturi
  • Periaj dentar foarte energic
  • Periaj dentar cu o periuță cu perii tari
  • Scrâșnirea dinților
  • Consum frecvent de alimente și băuturi acide, zilnic

Informații utile

Mulți dintre noi putem face mai multe pentru a ne îmbunătăți igiena orală. Așa că, de ce să nu începem azi? Iată câteva sfaturi pentru  îngrijirea orală:

  • Despre sensibilitate

    Hipersensibilitatea dentinară sau sensibilitatea dinților este o problemă dentară comună. Este o stare care se poate dezvolta în timp, ca urmare a unor probleme des întâlnite, cum ar fi gingii care se retrag și uzura smalțului. Cei mai mulți suferinzi au vârste cuprinse între 20 și 50 de ani. 

    Sensibilitatea dentară se poate declanșa atunci când partea mai moale, interioară a dintelui numită "dentină" devine expusă. Dentina se află sub smalț și gingii. 

    Mii de canale microscopice străbat dentina spre centrul dintelui. Odată ce dentina este expusă, factori declanșatori externi (cum ar fi o băutură rece) pot stimula nervii din interiorul dintelui, rezultând acea durere scurtă, ascuțită cauzată de sensibilitatea dinților. 

    Numai un dentist poate confirma că ai hipersensibilitate dentinară. Dacă te confrunți cu probleme dentare, consultă întotdeauna medicul dentist. 

    Dacă ai hipersensibilitate dentinară, acesta te poate ajuta în reducerea la minimum a expunerii ulterioare a dentinei, în îngrijirea dinților sensibili și în ameliorarea simptomelor dureroase prin efectuarea unor modificări simple în rutina de zi cu zi și în obiceiurile alimentare. 

    Discută cu medicul dentist despre rutina zilnică de îngrijire orală cea mai potrivită. Te poate consilia cu privire la cea mai bună tehnică de periaj, cât de des și când să îți periezi dinții. În cazul în care smalțul este în pericol de uzură cauzată de alimente acide, adresează-te medicului dentist pentru sfaturi referitoare la nutriție și modul cel mai potrivit de a consuma alimente și băuturi acide în dieta modernă. În plus, îți poți ameliora simptomele dureroase cauzate de sensibilitate prin schimbarea pastei de dinți obișnuite  cu o pastă de dinți cu utilizare zilnică, special concepută pentru a trata dinții sensibili, cum ar fi Sensodyne.

  • Vizita la dentist

    Recomandăm să mergi la dentist pentru controale în mod regulat.

    Dacă întâmpini disconfort la nivelul dinților, caută sfat profesional cât mai curând posibil.

  • Sfaturi referitoare la periajul dentar

    Periajul prea agresiv sau prea des poate duce la retragerea gingiilor și deteriorarea smalțului. În timp, gingiile retrase și pierderea smalțului pot duce la expunerea dentinei și la sensibilitatea dentară. 

    Este recomandat să eviți periajul imediat după ce mănânci sau bei. Folosește o periuță de dinți cu peri moi. Îți recomandăm să întrebi dentistul care sunt tehnicile de periaj cele mai potrivite pentru tine.

  • Sfaturi referitoare la scrâșnitul dinților

    Dacă știi că îți scrâșnești dinții și simți disconfort când te trezești dimineața, îți recomandăm să ceri imediat sfatul dentistului.

  • Tratamentele de albire și sensibilitatea

    Peroxidul de hidrogen, sub formă de peroxid de carbamidă, este un ingredient de albire cunoscut a cauza sensibilitate. Întreabă medicul dentist despre sensibilitate dacă ai în vedere un tratament de albire a dinților.

  • Evitarea eroziunii smalțului

    De-a lungul timpului, alimentele și băuturile acide pot cauza uzura smalțului dentar. Acestea includ fructe și sucuri de fructe, băuturi carbogazoase, cafea sau ceai negru, vin și alimente cu gust acru, cum ar fi ketchup sau sos pentru salată. Pentru a ajuta la protejarea dinților împotriva eroziunii acide, discută cu medicul dentist despre modul în care poți consuma aceste alimente și băuturi și încearcă pasta de dinți Pronamel.

Notă  - sensibilitatea dentară este neobișnuită în cazul copiilor sub 12 ani. Dacă ești îngrijorat de starea dinților copilului tău, consultă un medic dentist.