Simptome sensibilitate dentara

Simptome sensibilitate dentara

Simptome sensibilitate dentara

Simptome sensibilitate dentara

Factori declanșatori frecvenți ai sensibilității dentare

O serie de factori pot declanșa o durere de scurtă durată și ascuțită la nivelul dinților la persoanele cu dinți sensibili. Iată câțiva dintre cei mai frecvenți factori declanșatori ai sensibilității dentare:

  • Alimentele sau băuturile reci
  • Alimentele sau băuturile fierbinți
  • Zahărul sau alimentele acre
  • Contactul cu aerul rece
  • Periajul dinților
Simptome sensibilitate dentara

Alte motive ale durerilor de dinți, inclusiv cariile

Iată câteva alte probleme obișnuite care pot provoca dureri dentare:

Cariile dentare

Durerea cauzată de cariile dentare se poate resimți similar cu durerea cauzată de sensibilitatea dentară. Cariile apar atunci când zaharurile din alimente și băuturi reacționează cu bacteriile din placa bacteriană de pe dinți și formează acizi. Treptat, acești acizi pot înmuia și dizolva treptat smalțul și dentina dinților tăi. Periajul de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor ajută la întărirea dinților.  

Problema cariilor dentare este faptul că s-ar putea să nu simți nici o durere până când nu este destul de avansată. Aceasta poate fi tratată în stadii incipiente. Prin urmare, chiar dacă nu simți nicio durere, este important să mergi la controale stomatologice regulate, astfel încât medicul dentist să poate depista simptomele timpurii ale cariilor dentare și să le poate trata.

Albirea dinților 

Mulți oameni se confruntă cu sensibilitate dentară în timpul și după tratamentele de albire. Prin albirea dinților, ne referim la tratamentele profesionale aplicate sub supravegherea unui medic stomatolog, care utilizează ingrediente de albire.

Sensibilitatea din timpul și după un tratament de albire este diferită de hipersensibilitatea dentinară. Componenta de albire din produs poate penetra smalțul și dentina și poate pătrunde în pulpa din centrul dintelui, unde poate provoca inflamarea și sensibilitatea temporară.

Post-tratament

Nu este neobișnuit să simți o sensibilitate la nivelul dinților pentru o perioadă de timp după un tratament stomatologic. Cu toate acestea, în cazul în care acest lucru persistă, contactează medicul dentist pentru sfaturi. Alte cauze obișnuite ale durerii de dinți includ abcese dentare și fisuri ale dinților. Este important să vizitezi medicul dentist in mod regulat pentru a verifica starea de sănătate a dinților și gingiilor. În cazul în care simți durere sau disconfort, mai ales dacă persistă, contactează medicul dentist pentru sfaturi.

Testul Sensodyne Online

Testul Sensodyne Online 

Crezi că ai simptome specifice dinților sensibili? Testul nostru Online este un instrument util, care te poate ajuta să afli mai multe. Durează doar câteva minute și îl poți face chiar acum.

Fă-ți Testul Online

DESPRE SENSIBILITATE