Retragerea gingiilor si sensibilitatea dentara

Retragerea gingiilor si sensibilitatea dentara

Retragerea gingiilor si sensibilitatea dentara

Retragerea gingiilor si sensibilitatea dentara

Sănătatea gingiilor și sensibilitatea dentară

Gingiile sănătoase sunt esențiale pentru dinți sănătoși. Retragerea gingiilor este una dintre principalele cauze ale sensibilității dinților. Periajul excesiv de frecvent sau agresiv, afecțiunile gingivale prelungite (gingivita sau boala parodontală) și chiar îmbătrânirea, pot contribui la retragerea gingiilor. Pe măsură ce gingiile se retrag, dentina poate deveni treptat expusă.

Retragerea gingiilor

Tratamentele de albire pot cauza sensibilitate dentară?

Sensibilitatea care se poate experimenta în timpul și după tratamentele profesionale de albire a dinților este diferită de hipersensibilitatea dentinară. Hipersensibilitatea dentinară este o condiție obișnuită și dureroasă a dinților care poate apărea atunci când dentina devine expusă (de obicei ca urmare a retracției gingivale sau uzurii dinților). Cu toate acestea, în cazul tratamentelor de albire, componenta de albire a tratamentelor se presupune a penetra dintele, cauzând sensibilitate dentară. 

Studiile clinice indică faptul că pastele de dinți care conțin nitrat de potasiu pot reduce sensibilitatea asociată cu procedurile de albire profesionale. În aceste studii, subiecții care utilizează Sensodyne cu nitrat de potasiu timp de două săptămâni, înainte și în timpul tratamentului de albire au observat sensibilitate scăzută post-tratament, comparativ cu cei care folosesc în mod regulat o pastă de dinți cu fluor. 

Discută cu medicul dentist despre sensibilitatea legată de albire, dacă iei în considerare să urmezi un tratament de albire a dinților.

DESPRE SENSIBILITATE

Testul Sensodyne Online

Testul Sensodyne Online

Crezi că ai simptome specifice dinților sensibili? Testul nostru Online este un instrument util, care te poate ajuta să afli mai multe. Durează doar câteva minute și îl poți face chiar acum.

Fă-ți Testul Online