Uzura smaltului dentar

Uzura smaltului dentar

Uzura smaltului dentar

Uzura smaltului dentar

Ce este uzura smalțului?

Smalțul este suprafața dură exterioară a unui dinte. Deși este mai dură decât orice altă substanță din organism, în timp, se poate uza și poate expune treptat dentina de dedesubt, ceea ce poate duce la sensibilitatea dinților. 

Deteriorarea smalțului poate fi cauzată de:

Uzura smaltului dentar

Scrâșnirea dinților

Scrâșnești dinții, fie pe timp de noapte sau în timpul zilei? Dacă este așa, poți deteriora smalțul, care în timp poate expune dentina de dedesubtul acestuia.

Periajul dinților

Dacă te speli pe dinți prea des sau folosești un periaj agresiv, în cele din urmă smalțul dinților se poate uza sau ar putea determina retragerea gingiilor. 

Pentru a preveni acest lucru cere medicului dentist sfaturi cu privire la cele mai bune tehnici de rutină pentru igiena orală și încearcă să utilizezi o periuță de dinți cu peri moi, cum ar fi periuța de dinți Sensodyne Complete Protection.

Eroziunea acidă

De-a lungul timpului, alimentele și băuturile acide pot duce la deteriorarea smalțului  - aceasta se numește eroziune acidă. Alimentele și băuturie acide includ sucuri de fructe, băuturi carbogazoase, cafea neagră sau ceai negru, vin și tot ceea ce are un gust înțepător, cum ar fi ketchup sau sosul pentru salată. Cel puțin patru "provocări" acide pot expune smalțul la un risc de eroziune acidă (uzură acidă) pe tot parcursul zilei. În cazul în care simți că smalțul ar putea fi expus riscului de uzură acidă, discută cu medicul stomatolog:

  • Cere sfaturi cu privire la cele mai bune tehnici de rutină pentru igiena orală
  • Cere sfaturi referitoare la nutriție și modul cel mai potrivit pentru a ajuta la protejarea dinților impotriva efectelor uzurii acide, periind dinții de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor, cum ar fi Sensodyne Pronamel.
Urmărește acest video pentru a afla mai multe despre eroziunea acidă:

Pont:  Medicul dentist poate observa semne timpurii de uzură așa că este important să mergi la controale stomatologice regulate. Dacă crezi că ești expus riscului, discută cu medicul dentist.

DESPRE SENSIBILITATE